Bijna 18

Gefeliciteerd! Je achttiende verjaardag komt eraan, en je bent vast nieuwsgierig naar wat je te wachten staat. We staan klaar om je op weg te helpen.

Verplichtingen 18+

De dag dat je achttien wordt, ben je voor de wet in één keer volwassen. Je moet dan aan een aantal verplichtingen voldoen. En dus zijn er veel zaken die je moet regelen. Doe je dat niet, dan kun je geld mislopen of zelfs boetes krijgen. In de test Regeldingen vind je een handig overzicht van alle zaken die je moet regelen.

Een plan voor de toekomst

Op de dag dat je achttien wordt, ben je voor de wet in één keer volwassen. Je moet dan aan een aantal verplichtingen voldoen, en er zijn veel zaken die je moet regelen. Doe je dat niet, dan kun je geld mislopen of zelfs boetes krijgen. In de test ‘Regeldingen’ vind je een handig overzicht van alle zaken die je moet regelen. Klik hier om naar de regeldingen te gaan.

Ik ga zelf aan de slag

Als je wilt, kun je een handig stappenplan volgen; dit vind je op deze pagina.

Ik heb al individuele begeleiding vanuit de gemeente

Als je 16 of 17 bent en al individuele begeleiding hebt van een zorgaanbieder, dan helpt deze je met de test ‘Regeldingen’. Wil je hier al mee starten, dan kun je gerust je contactpersoon om hulp vragen.

Ik wil graag ondersteuning

Heb je al aan mensen in je omgeving gevraagd of iemand je wil helpen? Als dit niet mogelijk is, kun je contact opnemen met Chillpoint van De Meerpaal via telefoonnummer 0321 388777